Sportski dan u Križevcima – Plazma sportske igre mladih

Telemach Dan sporta organizirao je jučer na trgu J.J. Strossmayera Plazma sportske igre koje se ovih dana održavaju u našoj županiji. Ovaj sportski dan u Križevcima otvorili su predstavnici Plazma Sportskih igara mladih, zajedno s županom Koprivničko- križevačke županije Darkom Korenom i gradonačelnikom grada Križevaca Mariom Rajnom.

Ova sportsko-edukativna manifestacija okupila je osnovnoškolce od 1. do 4. razreda s područja Koprivničko-križevačke županije koji su nastupali u graničaru i atletici, a najbolji su izborili plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu. Tamo će mali amaterski sportaši imati priliku družiti se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske, i to u potpunosti besplatno.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Rezultati su sljedeći:

Graničar 2010. i mlađi
1. Divovi, 2. Žabice, 3. Tulipani

Graničar 2012. i mlađi
1. Sokolovi, 2.Tintilinići

Atletika 2012. i mlađi

Djevojčice
1. Rita Blašković, 2. Olja Jelen, 3. Lucija Tremski

Dječaci
1. Gabrijel Furmeg, 2. Jan Blašković, 3. Andrija Jokić

Atletika 2010. i mlađi
Djevojčice

1. Karmen Maksić, 2. Petra Viavegh, 3. Tesa Vranešić

Dječaci
1. Petar Kuzmić, 2. Juraj Pavičić, 3. Borna Franjević

vb/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!