Sutra nas u Križevcima očekuje sportski dan

Križevci će biti središte amaterskog sporta Hrvatske na trgu J.J. Storssmayera s početkom u 15:15 sati.

Ovaj tjedan u našoj županiji održavaju se sportsko-edukativni dani sporta, a sutrašnji sportski dan rezerviran je za naš grad.

Sudjelovati mogu svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, te ljubitelji zdravog načina života i druženja.

Sportsko-edukativne manifestacije okupit će osnovnoškolce od 1. do 4. razreda s područja Koprivničko-križevačke županije koji će se natjecati u graničaru i atletici i boriti za plasman na Državnu završnicu koja će se održati sredinom srpnja u Splitu gdje će mali amaterski sportaši imati priliku družit se i natjecat s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

Zbog održavanja sportske manifestacije u vremenu od 12:00 do 20:00 sati za promet će biti zatvorene sljedeće prometnice: zapadni i sjeverni dio Trga Josipa Jurja Strossmayera, istočni dio Trga Antuna Nemčića, dio Ulice Ivana Zakmardija Dijankovečkog (od raskrižja s Trgom Antuna Nemčića do raskrižja s Ulicom Mojsija Baltića), i dio Ulice bana Josipa Jelačića (od raskrižja s Trgom Josipa Jurja Strossmayera do raskrižja s Ulicom Ljudevita Gaja), a promet će se odvijati obilaznim ulicama.

radiokrizevci.hr/Foto: Igre mladih

Pratite nas na društvenim mrežama!