Uhićen 25-godišnjak u Zagrebu, iz svoje je firme izvukao milijun kuna

Zagrebačka policija u utorak je izvijestila da je kazneno prijavila 25-godišnjaka koji je s računa svoje tvrtke podigao oko milijun kuna i potrošio ih za osobne, umjesto poslovne, potrebe.

Kako je objavila policija, sumnja se da je od kraja listopada 2016. godine do kraja siječnja 2017. godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Vukovine, s bankovnog računa podigao novčani iznos od oko milijun kuna dok podignuti novac nije koristio u poslovne svrhe te je na taj način oštetio trgovačko društvo.

“Gotovo u identičnom vremenskom periodu osumnjičeni je kao odgovorna osoba istog trgovačkog društva izdao ukupno 25 izlaznih računa s iskazanim i obračunatim porezom na dodanu vrijednost u iznosu od oko 365.370 kuna, iako je kao mali porezni obveznik bio oslobođen plaćanja poreza na dodanu vrijednost te nije imao pravo iskazivati porez pa je samim time oštetio Državni proračun Republike Hrvatske za navedeni iznos”, navodi se u policijskom priopćenju.

Materijalna šteta iznosi oko 1,4 milijuna kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 25-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pratite nas na društvenim mrežama!