Uživate u ispijanju pića iz limenke? Prijeti vam jedna ozbiljna i opasna nuspojava

U časopisu Journal of Alzheimer’s Disease objavljena je studija koju su proveli istraživači iz Engleske koji su željeli otkriti kako izlaganje aluminiju može utjecati na genetičke predispozicije kod bolesti povezanih s demencijom, poput Alzheimerove bolesti, prenosi N1.

Ranija istraživanja sugerirala su da je svakodnevno izlaganje aluminiju u prozivodima poput dezodoransa povezano s neurodegenrativnim bolestima i oblicima demencije, poput Alzheimera. Istraživači su analizirali prisutnost aluminija u mozgu donora s obiteljskom anamnezom Alzheimerove bolesti.

Istraživači su otkrili da je alumunij prisutan u istim dijelovima mozga kao i zametci proteina koji se pojavljuju u ranim fazama Alzheimerove bolesti, prenosi Eat this. Studija je također otkrila da bi sam aluminij mogao igrati ulogu u stvaranju zametaka i plakova koji prethode nastanku Alzheimerove bolesti.

No, iz svega je uslijedilo još jedno otkrića koje ukazuje na to da aluminij možda i nije glavni krivac za izazivanje Alzheimerove bolesti i demencije. Moguće objašenjenje povezanosti demencije i aluminija je to što s godinama naši bubrezi postaju manje sposobni da filtriraju aluminij iz naših tijela kada ga konzumiramo. To može dovesti do nakupljanja aluminija u mozgu.

Izvor: hr.n1info.com , Foto: pixabay.com, im/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!