VGUK uspješno provodi program Erasmus+ – gostuju profesori i studentice iz Mostara

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima uspješno je u provođenju programa Erasmus+, razmjene studenata i profesora. Osim što putem tog programa mobilnosti studenti VGUK i profesori imaju priliku boraviti u drugim zemljama i sveučilištima, mnogi dolaze i u Križevce kako bi upoznali način studiranja u Visokom gospodarskom učilištu.

Koordinatorica Erasmus + u VGUK je mr. Renata Husinec koja kaže da je to izvrstan način da studenti upoznaju načine studiranja, ali i kulturu i steknu prijatelje u drugim zemljama, a profesori održavaju nastavu i također razmjenjuju iskustva. Ovih dana u Križevcima su gosti s Agronomskog i prehrambeno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru : prof. Ivan Ostojić, dekan te prodekanica za međunarodnu suradnju prof. Adrijana Filipović i studentice  Maja Balta i Matea Terzić.

Dekan Ivan Ostojić ističe da je Sveučilište u Mostaru jedino sveučilište u Bosni i Hercegovini na hrvatskom jeziku i broji oko

10 000 studenata, ima deset fakulteta i Likovnu akademiju. Osim iz  Bosne i Hercegovine ima i veliki broj studenata iz Hrvatske. Upoznao je križevačke studente, kojima je održao predavanje, sa studijskim programima na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu.

-“Ovi Erasmus programi su nam dobrodošli da naše studente pošaljemo da vide kako se radi na drugim učilištima, pa tako i ovdje u Križevcima. Nadam se da će se ova suradnja s VGUK nastaviti i dalje”- rekao je Ivan Ostojić.

Prof. Adrijana Filipović  kaže da ju je oduševila aktivnost u Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima na brojnim projektima, upoznavanje kolega koji rade na sličnim oblastima te su željeli približiti studentima u Križevcima ono što nudi Mostar u cilju mobilnosti i povezivanja.

-“Ova mobilnost je svakako jedno bogatstvo koje doprinosi studentskom životu” – smatra prof. Adrijana Filipović.

Dvije studentice iz Mostara su u Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima već mjesec i pol i još toliko ostaju kako bi upoznale život i rad, posebno praktični rad na VGUK. Ovdje odrađuju završnu stručnu praksu potrebnu za diplomski rad, dojmovi su odlični, profesori im prenose svoja znanja i iskustva, studentice proširuju svoja znanja, sklapaju se prijateljstva sa studentima na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima i poručuju: ukoliko vam se pruži ovakva prilika razmjene, mobilnosti, odnosno putem Erasmus programa odlaska u druge zemlje i učilišta – nikako je ne propuštajte jer ćete steći nova iskustva.

ji/radiokrizevci.hr    

Pratite nas na društvenim mrežama!