''Vjerujemo u mlade naraštaje koji su puni kreative, sposobnosti i poduzetništva''

U četvrtak, 20. svibnja 2021. godine, učenici Osnovne škole „Trstenik“ u sklopu projekta „Mali ekonomisti“ posjetili su po drugi put ove godine Ekonomski fakultet u Splitu koji im je partner na ovom projektu.

Učenice i učenici trećeg, četvrtog i šestog razreda, već neko vrijeme uče o financijskoj pismenosti, poduzetništvu, te ekonomskim znanjima potrebnim u svakodnevnom životu zajedno sa svojom pedagoginjom Ladom Pavelić koja, kroz izvannastavnu aktivnost u toj splitskoj osnovnoj školi vodi ovu međupredmetnu nastavu.

Djeca su prilikom posjeta Ekonomskom fakultetu u Splitu bila iznimno uzbuđena, jer su im njihovi razredni prijatelji ispričali o „najboljoj radionici na kojoj su bili u životu“. Naime, zbog epidemioloških uvjeta sva djeca nisu mogla sudjelovati na svim radionicama te su podijeljeni u dvije skupine s naglaskom na diseminaciju znanja i međusobno poučavanje.

Vjerujemo u mlade naraštaje. Vjerujemo da o ovim važnim temama treba početi razgovarati od malih nogu. Tome smo se posvjedočili i u projektu „Poduzetnička igraonica“ u kojoj smo radili s djecom vrtićke dobi. Znali smo koliko su djeca kreativna, poduzetna i sposobna, no svaki put nas iznova iznenade i oduševe. Uživali smo učeći od njih, a naša poruka njima, uvijek je ista; ne odustajte, educirajte se cijeli život, istražite svoje mogućnosti, naučite prepoznati prilike koje vam se nude, jer kad imate volje i znanja, granice ne postoje.“ – izjavila je Marina Tudor, koordinatorica ovog projekta na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

Izvor: škole.hr
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama!