Vozač kažnjen novčanom kaznom od 15.200 kuna, uvjetnom kaznom zatvora i zaštitnom mjerom šest mjeseci

Jučer, 16. svibnja, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 53 – godišnji vozač koji je u subotu, 15. svibnja, u 22.05 sati, u Rasinji upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,28 promila te za vrijeme dok mu rješenjem radi prikupljenih 19 negativnih prekršajnih bodova vozačka dozvola poništena.

Kako je vozaču od 1. kolovoza 2019. g. do 10. svibnja 2021. g. ovo treći prekršaj upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku, vozač je kažnjen novčanom kaznom od 15.200 kuna, kaznom zatvora od 13 dana uvjetno na godinu dana te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci. Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vlasniku vozila po pravomoćnosti sudske presude.

PU KC-KŽ

Pratite nas na društvenim mrežama!