Zbog otežanog poslovanja počela isplata poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede u petak je izvijestilo da je započela isplata potpora iz Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom covid-19, a zasad je isplaćeno 5,9 milijuna kuna za 727 proizvođača mandarina.

Isplata potpora započela je u četvrtak, i to proizvođačima mandarina (Mjera 5) koji su poslali potpune zahtjeve za isplatu i kojima je nakon kontrole utvrđeno ispunjavanje uvjeta propisanih pravilnikom o provedbi programa.

Korisnici koji nisu poslali potpune zahtjeve bit će pozvani da ih nadopune te će im potpora biti isplaćena nakon obrade dostavljenih dopuna, napominju iz Ministarstva.

Korisnicima je, kako navode, isplaćen najveći propisani iznos potpore od 5.000 kuna po hektaru za površine pod mandarinom veće od 0,5 hektara, za koje je korisnik dokazao najmanju prodanu količinu od 7,5 tona/0,5 hektara te za koje je podnio Jedinstveni zahtjev u 2020. godini.

“Od ukupne omotnice od 8 milijuna kuna predviđene za ovu mjeru trenutno je isplaćeno 5,9 milijuna kuna za 727 proizvođača”, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Izvor: N1, Foto: pixabay.com, im/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!