Dani Otvorenih vrata Društveno kulturnog centra u sklopu manifestacije Petrova u Svetom Petru Orehovcu

U sklopu manifestacije i blagdana Petrova, održavaju se Dani otvorenih vrata Društveno kulturnog centra „Kuća ideja – prostor zajedništva“, za sve posjetitelje Općine Sveti Petar Orehovec. 

Mnogi hodočasnici su se jučer, nakon mise u župnoj crkvi Svetog Petra apostola, uputili u prostorije Društveno kulturnog centra. Imali su prilike razgledati izložbu fotografija „Orehovčani u Domovinskome ratu“, u organizaciji Udruge Hrvatskog časničkog zbora Općine Sveti Petar Orehovec. 

KUD Prigorec organizirao je izložbu ”Blago bakine škrinje’, u svrhu promicanja i očuvanja kulturne baštine. Narodne nošnje i predmeti s orehovečkog lokaliteta, koje članovi KUD-a Prigorec godinama brižno sakupljaju i čuvaju od zaborava, izloženi su za sve ljubitelje folklora i tradicijske kulture.

Posjetitelji su prisustvovali i izložbi sirara s područja Općine Sveti Petar Orehovec. OPG Tomislav Hlebić, OPG Ivica Hlebić te Mini sirana Miklečić, koji su nagrađivani na raznim izložbama sirara, oduševili su sve prisutne svojim domaćim mliječnim proizvodima.  

U svrhu promicanja bogate povijesti i istaknutih ličnosti koje su živjele u prošlosti na području Općine, gosti su kroz pripremljene brošure, uspjeli saznati nešto više o velikaškoj obitelji Orehovečki, čiji su članovi obnašali važne funkcije i odigrali važne uloge u hrvatskoj povijesti. 

U sklopu Dana otvorenih vrata Društveno kulturnog centra je i revija fotografija najuređenijih okućnica s područja Općine. U odabiru najljepše okućnice sudjeluju svi zainteresirani pratitelji na Facebook stranicama Društveno kulturnog centra „Kuća ideja – prostor zajedništva“ do 01. srpnja kada će biti proglašenje pobjednika. Prve tri kuće s najviše reakcija, lajkova i komentara očekuje poklon bon u vrtnom centru u Svetom Petru Orehovcu.

Svi zainteresirani koji nisu stigli prisustovovati Danima otvorenih vrata Društveno kulturnog centra, mogu doći još danas, 30. lipnja, između 10 i 14 sati u Sveti Petar Orehovec.

Izvor i foto: KUD PRIGOREC

Pratite nas na društvenim mrežama!