Dobrodošla nado, anđeo čuvaru naše lakomislene ljudskosti

Danas u eteru Radija Križevci puštamo pjesmu Klape Kampanel – anđele moj

Čovjek zaista živi u nadi do posljednjeg izdaha, što znači da u nadu ulažemo posljednju nadu kao kompas za izbavljenjem. Jer, tko će nas izbaviti ako nadu izgubimo. Ona nas potiče da vjerujemo, da sebe uzdignemo kad padnemo, da će od nemogućeg nastati moguće, da se dobro dobrim vraća.

Nada je to novo svanuće koja naša hladna jutra pretvara u topla, koja nam ne dopušta da odustanemo čak i kad puzimo, koja nam ulijeva sigurnost da ćemo se iznova podići na noge, da nas je sreća uistinu pronašla.

Ponekad imamo dojam da nas je napustila, ali to se obično događa kada nam se zbog gomile neprilika na trenutke zamrači um. No, čim nam se u umu počne bistriti, nada se vraća ili nada vraća naš um u bistrinu. Svejedno je što je točno od ovoga navedenog, dok ta moćna zraka u nama djeluje na nas inspirativno. Koliko je samo rečenica o njoj opjevano, ne mogu da ih ne nabrojim, da nas sve na njih ne prisjetim. Uvijek ima nade, nemoj nadu nikad izgubiti iz vida, nada umire posljednja, u nadi je spas, dok je nade ima i života…

Pronaći anđela
Sve te poruke tako je jednostavno za shvatiti. Ako ih čitamo dušom onda ćemo u njima pronaći anđela koji nas na svom dlanu, čak i na zadnjem satu nekud odnese, što nam dokazuje kako nada ne umire, kako je uvijek s nama ma gdje god mi bili i u kojem obliku se nalazili. Zato neka je nitko ne doživljava kao slova na papiru, nego kao živo biće na čijim krilima naš život počiva. Da nje nema osjećali bi ispraznost, goli i bosi hodali bespućima našeg uma, poraženi ležali u blatu, bili glineni golubovi na žici, ostali bez svih motiva, zarobljeni u sjećanjima. Svaka naša borba bez nje bila bi uzaludna, čak ni svoje oči ne bi otvorili. Jer upravo nas ona budi, kada nas bezvoljnost uspavljuje, kad nam želje nisu ispunjene, kada smo naivno nasjeli na nečije riječi, kada nas beskrupulozno napuste oni kojima smo povjerenje poklonili. Pa dobrodošla nado, anđeo čuvaru naše lakomislene ljudskosti.

Foto: Pixabay
Izvor: živim.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!