FOTO: Mještani Svetog Petra Orehovca proslavili svoj dan uz nastupe talentirane djece

Mještani Svetog Petra Orehovca danas su sjednicom općinskog vijeća u vatrogasnom domu u Svetom Petru Orehovcu proslavili svoj dan Općine.

Podijeljene su zatim nagrade i zahvalnice učenicima koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima, čime je završio službeni dio sjednice.

Zatim je slijedila promocija monografije Općine Sveti Petar Orehovec koju su predstavili doktor znanosti Petar Feletar, profesor Hrvoje Petrić, te autori Ivan Peklić i akademik Dragutin Feletar, a koja govori o povijesti orehovečkog kraja.

Djeca su svjetla buidućnost
Najljepši dio sjednice slijedio je po njenom kraju, kada su talentirani učenici Osnovne škole Sveti Petar Orehovec
predstavili svoju zbirku uglazbljenih pjesama pod nazivom „Kaj naš moderni”. Učenici su uživo predstavili svoje pjesme i svojim izvedbama oduševili okupljene, te samo potvrdili da su najvažniji članovi naše zajednice.

Za sam kraj svečanosti učenici Osnovne škole iz Gregurovca su izveli dramsku predstavu „Kazališta
sjena” pod nazivom „Kvartet” i još jednom izazvali veselje i pozitivne emocije, te dobili glasan pljesak nazočnih. „Djeca su kao školjke, ako znamo zaviriti, u njima ćemo pronaći nevjerojatne bisere za koje često ni oni sami ne znaju, i koliko god malo učenika imali, biseri su tu, samo čekaju da ih pronađemo i pokažemo svijetu”, tim prigodnim mislima učiteljice Emine Baričević završio je govorni dio sjednice.

radiokrizevci.hr/vb,hs

Pratite nas na društvenim mrežama!