Izložbom radova učenika COOR-a započelo 3. Križevačko likovno ljeto “Gosti u gradu”

Križevačko likovno ljeto, likovni i edukativni program koji uključuje stvaralaštvo svih koji se amaterski ili profesionalno bave likovnim izričajem te njeguju kulturu stvaralaštva, započelo je danas prijepodne u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci izložbom radova učenika COOR-a. Tijekom školske godine djeca i učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci vrijedno su stvarali likovne radove te razne ukrasne predmete. 

-“Ovom izložbom želja im je svojim sugrađanima predstaviti barem dio onoga što su tijekom nastavne godine vrijedno i s radošću stvarali”- rekla je autorica i kustosica manifestacije “Križevačko likovno ljeto”, ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi. 

Upoznala je prisutne i sa cijelim programom 3. Križevačkog likovnog ljeta “Gosti u gradu” koji će se odvijati slijedećih dana te pozvala građane da dođu  na pop up izložbe u atriju Likovne galerije radnim danima od 10 do 13 sati.

Ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci Mihaela Brkić istakla je citat da djeca moraju živjeti u svijetu ljepote, igara, bajke, glazbe, crtanja, mašte, kreativnosti. 

-“Sretna sam što danas imamo priliku pokazati našim sugrađanima samo mali djelić našeg rada. Kreativnost je preduvjet za učenje, razvoj novih vještina i spoznaja te stvaranja pozitivne slike o sebi. Stvarajući likovne radove i kreativne forme u svakodnevnom radu s djecom i učenicima ostvarujemo mnogobrojne zadatke, kao što su razvoj grube i fine motorike,  usmjeravanje pažnje, ustrajnost, razvoj mašte, rješavanja problema, razvoj spoznaje, komunikaciju, međusobno uvažavanje i prihvaćanje i drugo” – rekla je ravnateljica COOR-a Mihaela Brkić i pozvala građane da razgledaju pop up izložbu i zavire u njihov svijet. 

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!