Izložbu Zorana Homena “RETROSPEKTIVA” možete posjetiti do 3. srpnja u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci

“Retrospektivnim izložbama sabire se opus umjetnika, naglašavaju vrhunci, navode djela visoke razine i ona likovne korektnosti, uz isticanje stvaralačkog kontinuiteta. A on kod Zorana Homena traje pola stoljeća. Lijep podatak. Još je ljepše kada se zna da Homen i danas punim umjetničkim vitalitetom brani ljepotu u stalnom produbljivanju svog slikarskog svijeta. Ljepotu kao pojam i izgled sadržajno slojevit, s više lica. Izvanjsku koja izrasta, iako postoji više odvojaka, na prividno jasnom putu, onu unutarnju koja dokinućem strožih pravila, načinom složenosti provedbe nudi brojne rasplete. Homen je umjetnik koji marnost realistične izvedbe stavlja u prvi plan. Uz tu neospornu činjenicu ide i druga. Realistična preciznost ima svoju dušu, svoje slojeve, s postojanjem opne i jezgre, unutrašnju zbilju koja omogućava uvjerljivost epiderme u svim poglavljima i predmetnosti njegovih tema.”

(iz predgovora izložbe: Stanko Špoljarić)

VIŠE NA http://www.gradski-muzej-krizevci.hr/?p=3034

Izložba se može razgledati svaki radni dan od 10 do 13 sati i od 18 do 20 sati, a subotom od 10 do 12 sati. Nedjeljom, blagdanom i praznikom zatvoreno. ULAZ BESPLATAN!

Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca.

Gradski muzej Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!