Krasnoslovno-scenski i likovni natječaj 3. Balogijade

Završeni su krasnoslovno-scenski i likovni natječaj 3. Balogijade, nacionalne učeničke manifestacije u čast Zvonimira Baloga, jednog od najvećih (ako ne i najvećeg) hrvatskih pisaca za djecu! 
Ove je godine na njoj (ponovno) sudjelovalo više od 650 učenika osnovnoškolaca iz svih hrvatskih županija! 🙂
Također je postavljena i nova, službena web-stranica Balogijade kojoj možete pristupiti na adresi www.balogijada.hr

Na toj se stranici može pronaći mnoštvo zanimljivih podataka o Zvonimiru Balogu, njegovoj povezanosti s našom školom, našim internim školskim priredbama koje su prethodile Balogijadi (Dani Zvonimira Baloga), dakako i o samoj Balogijadi, a ima i ponešto audiovizualnog sadržaja – nadam se da će ljudima stranica biti i zanimljiva i korisna. 🙂

Balogijade uživo u Svetom Petru Čvrstecu, nažalost, ove godine ipak neće biti zbog duge neizvjesnosti koja je vladala u vezi s epidemiološkim mjerama, no zato ćemo u petak, 4. lipnja, s početkom u 14 sati na facebook-stranici Televizije Križevci emitirati prigodan program u kojemu će se moći pogledati sve nagrađene krasnoslovno-scenske izvedbe učenika i vidjeti likovni radovi odabrani za likovnu izložbu! Taj će program od 16 sati biti dostupan i na youtube-kanalu Balogijade kojemu se može pristupiti i preko poveznice na web-stranici Balogijade.

Ovdje bih dodao da je u sklopu likovnog natječaja povjerenstvo za odabir najboljih učeničkih likovnih radova, predvođeno gospodinom Tomislavom Buntakom, dekanom Akademije likovnih umjetnosti, izabralo i najuspjelije likovne radove učenika koji će ući u novo izdanje Nevidljive Ive koje 50 godina nakon njezina prvog izdanja (1970. u biblioteci Vjeverica izdavačke kuće Mladost) tim jubilarnim povodom priprema izdavačka kuća Katarina Zrinski iz Varaždina.

Hvala Vam na svemu i srdačan pozdrav
Tomislav Hrebak, voditelj Balogijade

Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama!