Križevačko veliko Spravišče nakratko odgođeno zbog epidemioloških mjera

Ovogodišnja manifestacija Križevačko veliko Spravišče trebala se održavati od 11. do 13. lipnja 2021. godine, no izgleda da epidemiološke mjere to ne dopuštaju.

Ovu križevačku manifestaciju inače prate brojna turistička događanja: nastupi domaćih i inozemnih izvođača, predstavljanje tradicijskih zanata, obrtništva, domaće radinosti, prigorskih jela i vina, književne večeri, izložbe, koncerti i druga iznenađenja koja je moguće otkriti jedino dolaskom u Križevce, u grad koji, za vrijeme Spravišča, sa svojim trgovima, postaje velika pozornica s prigodnim programima za sve uzraste.

Prošle se godine Križevačko veliko Spravišče nije održalo, a kako doznajemo, ove bi se godine i moglo održati, no morat će malo pričekati. Iz Turističke zajednice Grada Križevaca na Facebook stranici Križevačko veliko Spravišče poručili su sljedeće:

“Obavještavamo vas kako se manifestacija neće održati u planiranom terminu od 11. do 13. lipnja 2021. godine 🙁
S obzirom na važeće mjere, manifestaciju koju dnevno posjeti nekoliko tisuća posjetitelja nije moguće pripremiti i održati u skladu s važećim epidemiološkim preporukama i odlukama, kao niti ispuniti uvjete o ograničenju okupljanja.
Ovim putem zahvaljujemo svima koji su uložili svoje vrijeme i trud u pripremu, jer smo do zadnjeg trenutka vjerovali kako ćemo događanje uspjeti održati.
Manifestaciju planiramo održati u novom terminu o čemu ćemo vas na vrijeme informirati.”- poručili su iz Turističke zajednice Grada Križevaca.

Postoji mogućnost da će se manifestacija održati, no vjerojatno će to biti kada Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije da odobrenje. Bez obzira na to koliko svake godine iščekujemo te dane, razumijemo kakva je situacija te da se zbog mjera manifestacija nije ni mogla pripremiti. Iako nama kao posjetiteljima sve to izgleda lagano za pripremiti, moramo uzeti u obzir da se predstave, igrokazi, glazbeni nastupi, književne večeri, izložbe i ostala iznenađenja moraju dogovoriti unaprijed te se treba posložiti cijeli koncept jedne takve zahtjevne manifestacije. Ako malo bolje razmislimo, za jedan takav izazovan korak potrebno je čak nekoliko tjedana, možda i nekoliko mjeseci kako bi se pripremili za dolazak nekoliko tisuća ljudi u naš grad.

šv/radiokrizevci.hr

Foto: TZ KC-KŽŽ

Pratite nas na društvenim mrežama!