Nakon 15 godina u subotu u Križevcima turnir u preponskom jahanju

Akademski konjički klub Križevci nakon 15 godina organizira u subotu, 12. lipnja turnir u preponskom jahanju koji će se održati od 10 – 18.30 sati na Ratarni.

Kako nas je obavijestio tajnik Akademskog konjičkog kluba Križevci, predsjednik Hrvatske udruge uzgajivača športskih konja i glavni tajnik Hrvatskog konjičkog saveza Željko Gagro, pripreme su u punom jeku.

-“Pripremamo se zapravo još od listopada prošle godine i mogu reći da smo spremni. Sada radimo završne radove, danas se montira tribina, a šator i sudačka tribina su montirani, postavljene su ograde i prepone tako da nas očekuje jedan lijepi ambijent. Turnira nije bilo zaista dugo u Križevcima, čak 15-tak godina, ali u Gradu Križevcima i Visokom gospodarskom učilištu prepoznali su vrijednost konjičkih natjecanja i konja i imamo veliku podršku na čemu zahvaljujem.”- kaže Željko Gagro.

Program će započeti u 10 sati utakmicom za najmlađe konje i jahače, a sudjelovati će i četiri natjecateljice iz križevačkog Akademskog konjičkog kluba.

  • “Očekujemo jahače iz cijele sjeverozapadne Hrvatske: iz Zagreba, Varaždina, Čakovca, Koprivnice, Peteranca, Bjelovara i drugih mjesta sa 50-80 konja tako da će se imati što za vidjeti. 

 Očekujemo puno posjetitelja. Ulaz je besplatan i nadamo se lijepom vremenu kako bi ovo ponovo bio jedan zaista lijep i jedinstven događaj u našem gradu” – napominje Željko Gagro.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!