Obilježeno 25 godina postojanja i aktivnog rada Lovačkog društva “Sveti Hubert” Križevci

Članovi Lovačkog društva “Sveti Hubert” Križevci u petak navečer svečanom godišnjom skupštinom obilježili su 25. obljetnicu postojanja i aktivnog rada ovog društva. Predsjednik Lovačkog društva “Sveti Hubert” Milan Podhraški najprije je podnio izviješće o radu od posljednje sjednice, odnosno za prvo polugodište ove godine. Istakao je da se radilo u otežanim uvjetima te da se Izvršni odbor od prosinca sastao tri puta, izvršen je propisani odstrel divljači uz poštovanje svih mjera, vodili su brigu o divljači, te je zahvalio Gradu Križevcima koji se uključio u sprečavanje šteta nabavom repilenata. 

Uz prihvaćanje financijskog izvještaja, na skupštini je donesen i novi Statut Lovačkog društva “Sveti Hubert”.

Na dugogodišnjem uspješnom radu i vođenju brige o divljači i zaštiti okoliša lovcima su čestitali gosti. Načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak pohvalio je rad okupljenih 10 udruga s područja Križevaca i okolnih općina te kazao da je lovačko društvo u pogledu lovstva sigurno glavni organizator svih aktivnosti koje lovstvo sadržava.

  1. -“Lovačke udruge i vi lovci imate jednu specifičnu ulogu. Nisu lovci samo oni koji odlaze u odstrel, nego su oni koji brinu o uzgoju divljači, njihovom očuvanju  i prirode koja ih okružuje. Mi iz općine Sveti Petar Orehovec  uvijek smo imali dobru suradnju s našim lovačkim udrugama koje djeluju tri na području naše općine. Podržavat ćemo ih i dalje. Želim da programe i aktivnosti proširite još više na očuvanje prirode, jer osim što ste lovci, vi ste na neki način i motriteljska služba i najbolje poznajete i možebitne ekološke probleme koji se mogu pojaviti” – kazao je Franjo Poljak.

Načelnik općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak dodao je da su jedinice lokalne samouprave ograničene sa mogućnošću financiranja ovakvih udruga te apelirao da se nađe neki model da se financiraju i takve udruge koje su profitne i da im se omogući još bolji i kvalitetniji rad.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn istakao je da se na početku mandata pokušava intenzivirati dijalog ljudi s ovog područja.

-“Grad i četiri općine zauzimaju značajan dio naše županije. Veliki su izazovi na ovom području i u smislu osiguranja šteta, svih ekoloških stvari koje nam slijede, ali siguran sam da vam podrška neće izostati, da moramo uvijek tražiti nove modalitete kako vam financijski pomoći. Siguran sam da su i ostali načelnici spremni na takav vid dijaloga i da u narednim godinama možemo samo kvalitetnije i intenzivnije surađivati” – rekao je gradonačelnik Mario Rajn uputivši čestitke lovcima uz 25-tu godišnjicu djelovanja.

Dodijeljena su i priznanja lovcima i ostalim  gostima, općinama i Gradu Križevcima te Radiju Križevci za uspjehe postignute na unapređenju lovstva.

ji/radiokrizevci.hr

  1.   
Pratite nas na društvenim mrežama!