Plenković: I danas, 32 godine kasnije, HDZ je najsnažnija politička snaga u RH

HDZ će prigodnom svečanošću obilježiti 32. obljetnicu osnutka. Tim povodom na grob utemeljitelja HDZ-a i prvoga predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana na zagrebačkom Mirogoju položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

– Uoči 32. godišnjice osnivanja Hrvatske demokratske zajednice, vodstvo HDZ-a došlo je ovdje iskazati poštovanje prema državniku, vizionaru, čovjeku koji je doveo Hrvatsku do slobode, do samostalnosti, do neovisnosti, uz plebiscitarnu potporu hrvatskoga naroda, i uz hrabrost i odvažnost hrvatskih branitelja. I danas, 32 godine kasnije, HDZ je najsnažnija politička snaga u RH, u kojoj smo riješili sve temeljne nacionalne ciljeve – i slobodu, i demokraciju, i zaštitu ljudskih i demokratskih prava. Izgradili institucije, i sada je u četvrtom desetljeću, naše samostalnosti cilj gospodarstvo, demografska revitalizacija, socijalna uključenost, praćenje ključnih globalnih procesa i četvrte industrijske revolucije, ali jednako tako i zelene i digitalne transformacije. To su teme budućnosti, onoga prema čemu smo svi okrenutiji uz poštivanje naših temeljnih vrijednosti , temeljnih načela domoljublja, državotvornosti, narodnjaštva demokršćanstva, hrvatskoga identiteta svega onoga što okuplja hrvatski narod u hrvatskoj državi, da se snažno pozicionira i u Europi i globalno, poručio je jutros s Mirogoja predsjednik HDZaAndrej Plenković.

Novinari su premijera upitali i zašto dva tjedna već nije dao izjavu medijima, na što je on odgovorio: “Stalno sam pred medijima”.

Izvor: hrt.hr, im/radiokrizevci.hr, Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!