Poziv za sudjelovanje na radionici „Biologija vinove loze“ u Društveno kulturnome centru u Svetom Petru Orehovcu

U Društveno kulturnome centru u Svetom Petru Orehovcu održat će se radionica na temu „Biologija vinove loze“. Okupljeni će imati prilike usvojiti nova znanja vezano uz biologiju i morfologiju vinove loze. Unutar radionice cjelovito će se obrazložiti biološki ciklus razvoja vinove loze, kao i pitanje izbora najboljih podloga za razvoj ove biljke.

Predavač i voditelj radionice bit će dipl. ing. agronomije Denis Maksić, a radionica će se održati 10. lipnja 2021. godine s početkom u 19 sati.

Ova radionica sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.

Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec i Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak. Voditeljica projekta je Ana-Marija Petric Vlah, a koordinatorica projekta Barbara Vugrinec.

Ovim putem KUD Prigorec upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje druge od deset predviđenih radionica Udruge vinogradara i vinara „Sveti Vinko“, unutar ciklusa radionica „Nove vještine za dugu tradiciju“. Svrha radionica je poticanje proizvodnje grožđa i vina, promicanje vinske kulture i poboljšanje kvalitete nasada pod vinovom lozom, te povezano s tim, podizanje kvalitete vina na višu razinu, kako na području Općine Sveti Petar Orehovec, tako i na području Potkalničkog prigorja.

Sudjelovanje na radionici je u potpunosti besplatno.

KUD Prigorec.

Pratite nas na društvenim mrežama!