Pridružite se radionici „Tradicija likovnog stvaralaštva u orehovečkome kraju“

U prostorijama Društveno kulturnog centra u Svetom Petru Orehovcu, održat će se radionica Likovne udruge Prigorje Art na temu „Tradicija likovnog stvaralaštva u orehovečkome kraju“, u sklopu projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda. 

Radionica će se održati 30. lipnja 2021. s početkom u 19 sati, a voditeljica će biti Tea Hatadi, umjetnica, dizajnerica i kustosica. Ova profesorica likovne kulture diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje nastavlja doktorski studij iz slikarstva. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a od 2010. do 2019. je bila članica Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, kao multimedijalna umjetnica. Svojim radom predstavila se na više od osamdeset izložbi u petnaest zemalja u Europi, Aziji i Južnoj Americi. Za svoj rad koristi različite medije koji čine kompleksnije prostorne i site specific instalacije. Radila je kao voditeljica Galerije PM i Galerije Prsten u HDLU od 2012. do 2015. Ostvarila je više autorskih kustoskih koncepcija i izložbi. Godine 2019. imenovana je ravnateljicom Gradskog muzeja Križevci.

Na interaktivnoj radionici u Društveno kulturnome centru u Svetom Petru Orehovcu Tea Hatadi ukratko će obuhvatiti povijest naivne umjetnosti kao i njenu ulogu u kontekstu svjetske povijesti umjetnosti u prošlom stoljeću, te promjene koje naivnu umjetnost prate sve do danas uz bogatu galeriju vizualnih materijala. Ovim predavanjem publici se želi ukratko približiti značenje naivne umjetnosti u kontekstu povijesnog pregleda umjetnosti, predstaviti najznačajnije svjetske i lokalne predstavnike ovog umjetničkog pravca te ih upoznati s bogatstvom motiva prisutnih u umjetničkim djelima samoukih lokalnih umjetnika. Upravo putem motiva polaznici će se moći uključiti u interaktivne likovne vježbe kojima će se približiti kompleksnost tehnike slikanja na staklu, a koju su najviše koristili slikari dobro nam poznate “Hlebinske škole”.

Nositelj projekta je KUD „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec, a partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”.

Ovim putem KUD Prigorec upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje prve od predviđenih deset radionica Likovne udruge Prigorje Art, unutar ciklusa radionica o tehnici naivnog slikanja te upoznavanja s osnovama slikanja uljem na staklu. 

Sudjelovanje na radionici je u potpunosti besplatno.

Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.

Pratite nas na društvenim mrežama!