Rezultati pojačanog nadzora prometa – biciklista upravljao pod utjecajem alkohola od 2,13 promila


Tijekom vikenda, od 4. do 7. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je sedam prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. Uzroci događanja prometnih nesreća tijekom vikenda bili su nepropisno kretanje kolnikom (3), nepropisno pretjecanje, nepropisno skretanje, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i ostala greška. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su dvije prometne nesreće od čega jednu prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama u kojoj su lako ozlijeđene dvije osobe.
 
Sankcionirano je 216 prometnih prekršaja od čega 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 113 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tri vozača su bila uhićena, dok su dva vozača bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Provedena su dva žurna prekršajna postupka protiv recidivista u kojima su isti kažnjeni visokim novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 5. lipnja, u 6 sati, u Ulici Mitrovica u Virju, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 116 kilometara na sat iako je na navedenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.
 
Ističemo i vozača osobnog automobila koji se u nedjelju, 6. lipnja, u 10.57 sati, u Ulici Braće Radića u Peterancu kretao brzinom od 114 kilometara na sat iako je u navedenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 6. lipnja, u 12.20 sati, u Ulici Frana Galovića u Peterancu, kod 58-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,13 promila.
 
Ističemo i 27-godišnjeg vozača koji je u petak, 4. lipnja, u 23.40 sati u Zagrebačkoj ulici u Koprivnici, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,76 promila. Vozač je bio uhićen te je protiv njega na Općinskom sudu u Koprivnici proveden žurni prekršajni postupak, u kojem je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.100 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
Izvršen je nadzor 36 mladih vozača. Mladi vozači počinili su šest prometnih prekršaja od čega četiri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola ( do 0,50 g/kg – 1), tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i prekršaj nenošenja vozačke dozvole. 
 
Policijski službenici će i tijekom predstojećeg tjedna, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača mopeda, motocikala i bicikala te recidivista

Pratite nas na društvenim mrežama!