Tko će danas istrčati na teren umjesto Perišića?

Kao grom iz vedra neba vijest o pozitivnom nalazu Ivana Perišića udarila je izbornika Zlatka Dalića, ali još više i hrvatske navijače, koji su svjesni Perišićeve uloge u momčadi.

Nažalost, sljedećih devet dana Perišić će biti u samoizolaciji i na raspolaganju bi trebao biti tek za eventualne utakmice u polufinalu. Ali da bi do njega došli, prvo izbornik treba naći adekvatnu zamjenu, a onda još i pobijediti Španjolsku.

A tko se izborniku nudi?

“Mi smo govorili i prije da na toj poziciji imamo najbolji i najširi izbor igrača. Tu su Brekalo, Rebić i Oršić koji to igraju. Ako ćemo nešto drugačije, tu je i Ivanušec, ali mislim da ćemo ići s igračem koji i inače igra tu poziciju. Koga god odaberemo, dat će sve od sebe. Da će biti na nivou Perišića, teško, ali dat će sve od sebe. Španjolci su sigurno pripremali ekipu da bude nešto defenzivnija na toj strani, a sada će vjerojatno napraviti nove promjene. Ipak, kažem, tu smo najbolje pokriveni, pronaći ćemo rješenje”, izjavio je Dalić po dolasku u Kopenhagen.

Naravno, prema nekakvoj logici, čini se da najviše izgleda zaigrati od prve minute ima Ante Rebić. Nakon njega drugi je favorit Josip Brekalo, a treći Mislav Oršić.

Potvrđuje to i minutaža na dosadašnjem dijelu Eura. Rebić je protiv Engleske igrao 78 minuta, dok je Brekalo ušao s klupe i igrao zadnjih 20 minuta. Protiv Češke, Rebić i Brekalo igrali su tek prvo poluvrijeme. U dvoboju protiv Škotske, Rebić je igrao zadnjih desetak minuta, dok je Brekalo ostao na klupi.

Što se Oršića tiče, iza kojeg je sjajna sezona u Dinamovom dresu s hat-trickom protiv Tottenhama, on je protiv Engleske i Škotske bio prekobrojan, to jest na tribini, a samo je u okršaju protiv Češke ušao u službeni zapisnik, piše Tportal.

Izvor: tportal.hr, im/radiokrizevci.hr, Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!