U Galeriji K2 izlaže Marina Đira

U Galeriji K2 Udruge K.V.A.R.K otvorena je sinoć izložba  “Longing Industries”  te nam je u goste došla umjetnica Marina Đira iz Šibenika.

Na njenom predstavljanju uvodno su se obratili programski voditelj  Galerije K2 Zdenko Balog i umjetnički voditelj Galerije K2 Saša Živković

koji je govorio  o njenom djelu te napisao predgovor u katalogu za izložbu.

Kako je kazao Saša Živković, svojom izložbom skulptura, slika i objekata pod nazivom “Longing Inudstries” Marina Đira u Galeriji K2 predstavlja svoj recentni opus koji problematizira korporativnu biopolitiku i ironizira marketinške strategije ukazujući na strategiju “upakirane” pohlepe u pozadini tih praksi.

Time autorica pokušava na svjetlo dana izvući svu apsurdnost korporativnih ideologija koje su se uvukle i sveprisutne su u temeljima postindustrijskog društva, navodi Saša Živković.

Marina Đira do sada je održala nekoliko samostalnih izložbi, sudjelovala na više skupnih izložbi i umjetničkih kolonija te izlagala na više domaćih i međunarodnih stručnih, umjetničkih i znanstvenih skupova. Trenutno je u zvanju docentice zaposlena na Odjelu za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru na kojem drži kolegije iz metodike nastave Likovne kulture kao i neke druge kolegije vezane uz područje umjetnosti.

Križevčanima se već predstavila 2021. godine samostalnom izložbom “Duplo pakiranje”.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!