U Koprivnici održana prva radionica u sklopu projekta AGORA

U sklopu projekta AGORA  u Gradskoj vijećnici u Koprivnici održana je prva radionica. Riječ je o projektu koji ima za cilj u deset gradova identificirati najvrijednije napuštene ili neiskorištene prostore kako bi se isti revitalizirali. Projekt oko sebe okuplja 17 partnera iz deset zemalja. Gradovi u kojima će se odvijati aktivnosti su uz Koprivnicu, Slavonski Brod, Zenica, Kišinjev, Szarvas, Prag, Cluj, Sofia i Neckar-Alb regija.

Sudionike radionice na samom početku pozdravila je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Temeljem prethodnih analiza odlučeno je da će projekt u Koprivnici obrađivati područje Svilarske ulice. Na prvoj radionici sudjelovali su predstavnici Grada, gradskih ustanova, poduzeća i instancija, predstavnici civilnog društva, udruga te vlasnici nekretnina u Svilarskoj ulici. Radionicu je vodila arhitektica i stručnjakinja za urbanu regeneraciju Maja Kireta koja je okupljanima nastojala približiti prostorno planiranje. Nakon radionice u Vijećnici, ista se nastavila na terenu, odnosno u Svilarskoj ulici.

Projekt AGORA je sufinanciran iz programa INTERREG Danube Transnational Programme. S provedbom je započeo 1. srpnja 2020. godine, a trajat će sve do 31. prosinca 2022. godine, odnosno 30 mjeseci. (Grad Koprivnica)

Pratite nas na društvenim mrežama!