Vrhunski rezultati naših križevačkih atletičarki i atletičara na prvenstvu Hrvatske u Karlovcu

Najveći domaći atletski događaj sezone, prvenstvo Hrvatske u atletici kojem je Karlovac bio domaćin ovog vikenda, započeo je u subotu. Za nastup na prvenstvu prijavilo se 270 atletičarki i atletičara iz 40 hrvatskih klubova, a prvog dana pojedinačnog prvenstva Hrvatske u Karlovcu nastupilo je čak četvero predstavnika AK Križevci.
U utrci na 400 metara uvjerljivo je pobijedila Veronika Drljačić s postignućem 54,78 sekundi. Ona je prije potvrdila normu na 400 metara za mlađeseniorsko prvenstvo Starog kontinenta koje će se održati od 8. do 11. srpnja u glavnom gradu Estonije, Tallinnu. Prvotno se Europsko prvenstvo trebalo održati u norveškom Bergenu. Njezin rekord na 400 metara iznosi 54,09.
U utrci na 400 metara peta je bila Ida Šimunčić, 56,69 sekundi. U utrci na 1500 metara četvrto mjesto osvojila je Marcela Gudić s osobnim rekordom, 4:42,97, a u utrci na 100 metara deseti je u poretku bio Hrvoje Kašik, 11,33 sekunde. Čestitke našim Križevčanima.
Spomenimo još i kako su na Prvenstvu Hrvatske u Karlovcu nastupila i neka svjetska atletska imena, poznata nam s mitinga Dijamantne lige i najvećih svjetskih natjecanja, prije svih sjajni bacač kugle Filip Mihaljević, brončani s europskog i svjetskog prvenstva, od kojeg puno očekujemo i ovog ljeta na Olimpijskim igrama u Tokiju. Od poznatijih imena tu su još i visašica Ana Šimić, skakač u dalj Marko Čeko, sve bolja diskašica Marija Tolj koja baca “debelo” preko 60 metara, odlična preponašica Ivana Lončarek i skakač s motkom Ivan Horvat.

Tekst: šv/radiokrizevci.hr

Foto: Atletski klub Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!