50-ak intervencija na osječkom području, za danas izdano crveno upozorenje

U nevremenu koje je u subotu poslijepodne pogodilo Osijek, u kratkom vremenu palo je oko 90 litara kiše po četvornome metru, a sve važne službe su brzo, u roku pola sata reagirale i sanirale štetu.

Kako se doznaje u Ravnateljstvu civilne zaštite, stanje je trenutno mirno i stabilno.

Tijekom poslijepodneva i noći najviše su zvali stanovnici Osijeka.

Osim sanacije krova koji je jučer poslijepodne odletio s jedne zgarade, bilo je još 40 do 50 intervencija na užem i širem području grada, a u većini slučajeva radilo se o ispumpavanju vode.

U Novoj Gradiški bilo je još 12 intervencija, u Slavonskom Brodu dvije, kao i na području Vukovarsko-srijemske županije gdje su građani zvali zbog nestanka struje u jednoj ulici, te su imali jedno ispumpavanje.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Osijek kažu da su na području samog grada imali 39 intervencija. Izvlačili su jedno vozilo iz kanala, zabilježili jedno urušavanje krova, a na nekoliko lokacija uklanjali su grane stabala. Ostale intervencije odnose se na ispumpavanje.

Crveni meteoalarm

Područje Osječko-baranjske županije dobilo je crveno upozorenje za danas zbog moguće lokalne obilne kiše, uglavnom u Posavini, a moguće su i bujične poplave na urbanim područjima.

Očekuju se i prekidi u prometu i u opskrbi električnom energijom i vodom.

Za danas je izdano i narančasto upozorenje za obilnu kišu u zagrebačkoj, karlovačkoj i gospićkoj regiji, a oborina će biti od 30 do 90 milimetara uz mogućnost bujičnih poplava.

Žuta upozorenja dobili su kninska, splitska i dubrovačka regija zbog izraženijih pljuskova s grmljavinom.

Jak vjetar očekuje se na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, pa i olujni udari bure.

imradiokrizevci.hr

Izvor: N1

Foto: pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama!