Centri za cijepljenje u Francuskoj vandalizirani u prosvjedima

Dva centra za cijepljenje u Francuskoj uništena su u prosvjedima protiv vladine odluke o uvođenju strožih propisa u pandemiji koronavirusa, prenosi u ponedjeljak BBC pozivajući se na francuske medije.

Centar za cijepljenje na jugoistoku Francuske bio je vandaliziran i poplavljen vodom iz cijevi za gašenje požara u petak navečer, rečeno je.

Dan poslije, klinika također na jugoistoku djelomice je uništena u podmetanju požara, kako su objavili lokalni mediji.

Incidenti su se dogodili tijekom vikenda demonstracija protiv vladinih mjera suzbijanja širenja pandemije zbog zaraznijeg delta soja.

U subotu je više od 100.000 ljudi izašlo na ulice diljem Francuske prosvjedujući protiv mjera koje je predsjednik Emmanuel Macron donio kako bi suzbio širenje infekcije, a koje po mišljenju prosvjednika narušavaju slobodu izbora onih koji se ne žele cijepiti.

Sporne mjere uključuju obvezno cijepljenje za zdravstvene radnike i zdravstvene putovnice za ulazak na većinu javnih mjesta.

Grafiti s antivakserskim porukama ispisani su blizu centra za cijepljenje u Lans-en-Vercors blizu grada Grenoblea.

Podmetanje požara u u subotu u klinici dogodilo se u selu Urrugne blizu grada Biarritza na jugozapadu.

U Parizu je u subotu francuska političarka Martine Wonner pozvala prosvjednike da “opkole” urede zastupnika koji podržavaju vladine mjere. 

U Francuskoj se dogodilo nekoliko nasilnih izgreda i vandalizma protiv zastupnika koji podržavaju nove Macronove odluke o cijepljenju. 

imradiokrizevci.hr

Izvor: tportal

Foto: pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama!