Danas na pop up izložbi: Gabriel Rožić “Svijet u meni”

U okviru 3. Križevačkog likovnog ljeta danas do 13 sati u Atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci postavljena je izložba Gabriela Rožića “Svijet u meni”.

Posjetitelji imaju priliku vidjeti zanimljive radove mladog umjetnika. Uvodno ih je pozdravila ravnateljica Gradskog muzeja Križevci i autorica Križevačkog likovnog ljeta Tea Hatadi koja je izrazila zadovoljstvo njegovim stvaralaštvom.

Mladi umjetnik Gabrijel zahvalio je posjetiteljima što su ga došli podržati na ovoj izložbi, a svakako se od njega očekuje da još više razvija svoj stil i ljubav prema umjetničkom izražavanju.


Gabriel Rožić rođen je 13. 07. 2007. u Zagrebu. Pohađa osnovnu školu u Križevcima.

Već u najranijem djetinjstvu pokazuje privrženost ostvarivanju svog unutarnjeg svijeta različitim putevima umjetničkog izražavanja. Svojim malim prstićima plastelinom minuciozno oblikuje likove iz crtića te slika živu i mrtvu prirodu iz svakodnevnog života. Traži poduku u korištenju igle i konca kako bi mogao izrađivati krpene lutke i odjeću za svoje plišance. Plastičnu ambalažu pretvara u prikaze iz svakodnevnice. Hrpa papira, olovaka, flomastera i vodenih boja bili su mu stalni pratioci. Crtao je sve oko sebe uključujući i prostorije u kojima je boravio. Pri tome su bili zapanjujući perspektivni prikazi jer u mu u to doba pojam perspektive nije bio poznat.

Otkako je postao školarac, navike su se izmijenile. Ulazi u svijet stripova i ilustracija, a tematski rado poseže za likovima iz prošlosti kao što je Magda Herucina i povijesnim događajima primjerice bitkama s Osmanlijama. Voli izrađivati papirnate predmete, a osobito origami.

Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije.

ji/radiokrizevci.hr, Gradski muzej Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!