Grad će graditi javne WC-e!

Satira

Kako prvi neslužbeno saznajemo gradska vlast sprema veliki projekt s novcima iz EU fondova.
Naime, neki dan smo bili svjedoci jednog ružnog čina kad je građanin M. S. 39 godina, s područja Križevaca vršio malu nuždu oko drveća na Nemčićevom trgu. Upitan što to radi, rekao je da mu je jako sila i da je morao stisnuti. Na primjedbu da je mogao u jedan od brojih kafića na popularnoj „špici“ rekao je da nema masku, i prokleo grad u kojem nema javnog wc-a.
Taj nemili događaj došao je do ušiju gradskih vlasti koji su odmah „marom dobrih gospodara“ napisali prijavu za jedan EU projekt, koji im je u ekspresnom roku odobren.
Grad će dobiti 17 milijuna kuna za izgradnju osam luksuznih javnih toaleta, na bazi čučavaca, sa slavinom od mjedi i bronce uz svaki.
Lokacija je već poznata, to je popularni i neprežaljeni “stari plac”. S obzirom na to da tu već postoje oslikana platna za zaštitu i ljepotu grada, u koji je već uloženo dosta novaca, netko se dosjetio da to i dalje ostane kao paravan, a da se unutar prostora u sklopu aglomeracije još dodaju već spomenuti luksuzni čučavci.
Zna se već tko će dobiti posao u sklopu koncesije koja se u našem gradu već tradicionalno dodjeljuje na 10 /deset/ godina. To je udruga JBINT, a njezinih osam članova, već se školuju za taj posao i bit će uposlenici u javnom toaletu, te će živjeti od debele provizije.
Razmišljalo se i o davanju u zakup po sistemu adventskih kućica, no iz nepoznatih razloga se odustalo od te ideje.
Kako su mnogi građani već godinama zakinuti za javni wc u centru grada, ovo je sjajna vijest prije Križevačkog velikog spravišča.
Upitali smo građane što misle o ovom projektu:
P. Đ. – Pa to je sjajna vijest, više nebum moral nositi maske u džepu za slučaj da me stisne u gradu.
S.G. – Meni je to čist skroz bez veze, pa mi smo tak mali grad s puno grmlja, ne bumo valjda išli u Carevdar na šekret, tak da mislim da nam to ne treba
B.Š. – Joj dajte, najte norca delati, nam to ne treba, morti za one Turke, ali mi stignemo kad zagusti dimof na brzinu.
Kako smo poznati kao grad šampion po uzimanju novca /iz EU projekata/ te ponosni na transparentnost trošenja javnog novca, tako će ovaj projekt doći samo kao jedan u nizu koji nas očekuju u svijetloj budućnosti.

Redakcija RKŽ: Satira

Pratite nas na društvenim mrežama!