Građani kažu: pojačan je intenzitet prometa u Ulici Branitelja Hrvatske – što se čini?

Vijećnik Gradskog vijeća Križevaca Eduard Krmpotić uputio je sinoć na sjednici pitanje o odvijanju prometa u Ulici Branitelja Hrvatske:

-“Građani konstatiraju da se u zadnje vrijeme jako pojačao intenzitet prometa, pa ih interesira u kojem statusu je regulacija prometa u toj ulici.”

Na to je gradonačelnik Mario Rajn odgovorio:

-” Ulica Branitelja Hrvatske je trenutno državna prometnica i bit će do daljnjega. Svjesni smo povećanja intenziteta, imali smo i nekoliko sastanaka s predstavnicima stanara koliko nam je aktualna pandemija dopuštala. Ishođeno je idejno rješenje onoga što zovemo zapadna obilaznica grada i trenutno pristupamo ugovaranju izrade glavnog projekta. Dakle, riječ je o prometnici koja bi u budućnosti trebala biti odteretni pravac  državne prometnice iz smjera Varaždina, a u naravi bi išla uz potok Koruška do Industrijske zone Nikola Tesla. U fazi smo ugovaranja glavnog projekta i razgovora s Hrvatskim cestama. Intenzitet prometa je povećan, naravno zbog kapitalnih projekata koji se trenutno događaju u gradu Križevcima, prvenstveno izgradnje drugog kolosjeka od Križevaca do mađarske granice. Od jeseni će biti još intenzivnije s obzirom da kreće i nastavak izgradnje brze ceste prema Vojakovačkom Kloštru, a i naš projekt Aglomeracije ima isto određene zahtjeve  u smislu dobave materijala, prvenstveno iz kamenoloma koji su upravo na tom pravcu.  Apeliram na građane da pokažu koliko god mogu razumijevanje, iako je to uvijek teško kad od ranog jutra prometnica vrvi prometom praktički pod prozorom, no koraci su takvi da moramo ishoditi glavne projekte da bi dobili dozvole, a onda probali pronaći sredstva za izgradnju zapadne obilaznice grada.” – odgovorio je gradonačelnik Mario Rajn.

ji/radiokrizevci.hr   

Pratite nas na društvenim mrežama!