Kolika zatvorska kazna čeka vozača koji je zaspao i skrivio tragičnu prometnu nesreću s 10 poginulih

Državno odvjetništvo će potom donijeti odluku o daljnjem tijeku postupka, odnosno o tome hoće li za vozača zatražiti pritvor ili će ga pustiti na slobodu.

Vozač autobusa kosovskih registarskih oznaka, koji je u nedjelju sletio s autoceste kod Slavonskog Broda, pri čemu je poginulo 10 osoba, a više desetaka ih je ozlijeđeno, sumnjiči se za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu po članku 227. Kaznenog zakona, javlja portal SBplus.hr. Ovisno za koju se klasifikaciju djela bude teretio vozač, predviđena je zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do čak 12 godina.

Vozač autobusa bit će predan zatvorskom nadzorniku, za SBplus potvrdio je Damir Brezić, policijski službenik za odnose s javnošću Policijske uprave brodsko-posavske.

‘Nakon što ga tijekom prijepodneva predamo pritvorskom nadzorniku naknadno će biti priveden u Državno odvjetništvo na prvo ispitivanje. Državno odvjetništvo će potom donijeti odluku o daljnjem tijeku postupka, odnosno o tome hoće li za vozača zatražiti pritvor ili će ga pustiti na slobodu’, za SBplus kazao je Brezić, dodavši kako Državno odvjetništvo može ispitati vozača i sutra prijepodne, no izglednije je da će se sve odigrati danas.

U autobusu kosovskih registarskih oznaka koji je u nedjelju sletio s autoceste bilo je 69 osoba, među kojima dva vozača, a jedan od njih priznao je da je zaspao za volanom, kako je izvijestio zamjenik općinskog državnog odvjetnika Slavko Pranjić nakon što je obavio očevid na mjestu nesreće.

i.m/radiokrizevci.hr

Izvor: sb plus

Foto: PU Brodsko – posavska

Pratite nas na društvenim mrežama!