Koliko će svaki talijanski reprezentativac dobiti za europski naslov ?

Talijanski nogometni savez je od Uefe dobio 28,25 milijuna eura za trijumf njihove reprezentacije na Europskom prvenstvu, a dio od tog novca dobili su sami igrači.

Ukupno 24 reprezentacije igrale su i za ogromnu lovu te su trebale podijeliti 371 milijun eura, ali zbog gubitaka uzrokovanih pandemijom koronavirusa, nagradni fond je smanjen za 11 posto te su nacionalni Savezi dijelili 331 milijun što je i dalje najveći iznos u povijesti Eura, za 30 milijuna više nego 2016. u Francuskoj.

Talijani su zaradili rekordnu nagradu u povijesti Eura – 28,25 milijuna te su tako nadmašili Portugal koji je na prethodnom natjecanju bio bogatiji za 25,5 milijuna.

No, idemo na one koji su najviše zaslužili od tog financijskog kolača. Talijanski igrači imali su dogovor uoči Eura da će za naslov svaki od njih u džep strpati 250 tisuća eura, a isti iznos su dobili i kada su 2006. bili svjetski prvaci. Da su izgubili u finalu dobili bi po 200 tisuća eura.

Najviše love za trijumf na Euru mogli su dobiti engleski reprezentativci – po glavi 540 tisuća eura, pa Belgijanci (435 tisuća), Nijemci i Španjolci (po 400 tisuća)… Dodajmo kao će i klubovi čiji su igrači bili pozvani za Euro (624 nogometaša)  podijeliti oko 200 milijuna eura…

imradiokrizevci.hr

izvor: tportal

Foto: pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama!