Ljeto u dvorištu K2: Tjaž Juvan “Noister”

Pretpremijera umjetničkog rada
nedjelja, 25. srpnja u 21 h
dvorište Galerije K2

U sklopu Cirkuske rezidencijalne mreže kojom udruge Cirkorama iz Zagreba, Cirkus Kolektiv i ROOM 100 iz Splita, Prostor Plus iz Rijeke, Čarobnjakov šešir iz Pule i K.V.A.R.K. iz Križevaca otvaraju svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika, održati će se pretpremijera projekta “Noister” umjetnika Tjaža Juvana. 

Projekt Noister kombinira oblike kinetičke zvučne instalacije i suvremene izvedbe pokreta na temelju cirkuskih praksi.

Projekt istražuje proturječnost odnosa između čovjeka i strojeva koji se izmjenjuju između manipulatora i manipuliranog i prati krajnje posljedice ovog odnosa. Suočava svoje izvođače i gledatelje s ranjivošću i slabošću ljudskog tijela. Izvođač će svoj život povjeriti modularnim zvučnim objektima/strojevima i drugim DIY elektroničkim instrumentima. Kao što akrobat povjerava svoj život trapezu, izvođač će se pouzdati u zvuk koji proizvode strojevi.

Tijekom projekta autori će razviti i izraditi mobilne i modularne strukture s ugrađenim zvučnicima i nosivim elektroničkim instrumentima po mjeri koji će služiti za sonifikaciju pokreta izvođača. Pokreti izvođača tako se ozvučavaju i naglašavaju, ali istodobno novostvorena zvučna slika utječe na kretanje izvođača. Pritom projekt propituje veze i razlike između kazališne i glazbene performativnosti.

Ulaz: slobodan

Pratite nas na društvenim mrežama!