Na listi čekanja u Dječjem vrtiću Križevci je 40-tak djece

U ljetnim mjesecima smanjen je broj djece u dječjim vrtićima. Od 200-tinjak djece, koliko je bilo tijekom godine, trenutno ih u Dječjem vrtiću Križevci boravi  70-tak. Provode se razne ljetne aktivnosti, no uz praćanje vremenskih uvjeta, posebno visokih temperatura.

-»Moramo paziti na zdravlje naše djece  tako da odgojitelji uglavnom u jutarnjim satima s njima provode vrijeme na zraku, a kasnije u svojim prostorijama. Nemamo klimatizirane sve prostorije  unutar vrtića, tako da smo ove godine,  u suradnji s našim osnivačem, Gradom Križevcima, uspjeli dogovoriti nabavu klimatizacijskih uređaja pa će se sve prostorije klimatizirati.« – kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Križevci Nataša Batković.

U tijeku je dogradnja vrtića, a ravnateljica se nada da će biti gotova u proljeće slijedeće godine i da će vrtić moći primiti još djece.

– »Ove godine smo imali još veći interes roditelja za upis djece u naš vrtić.

Najviše zahtjeva smo zaprimili za smještaj djece jasličke dobi. Zato razmišljamo o tome da se iduće godine  kada budu upisi, prvenstveno ta djeca smjeste.  U starijim skupinama nije tako velik interes roditelja.

Upisi su ove godine bili iznimno u svibnju, bili smo u projektu e-upisa, a mi smo pomagali roditeljima koji to nisu bili u mogućnosti od kuće odraditi.

Lani je bilo 117, a ove godine 150 zahtjeva. Dolaze nam zahtjevi i iz drugih općina, znači od roditelja koji rade ovdje u Križevcima, a mjesto prebivališta im je u drugoj općini.  Na žalost, tu djecu nismo mogli primiti jer su nam prioritet djeca koja imaju prebivalište u Križevcima. « – ističe Nataša Batković.

Na listi čekanja je 40-tak djece, a očekuje se da će se dio primiti nakon dogradnje vrtića u proljeće.  

-»Imali smo objavljen javni poziv za roditelje djece koja su rođena od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016. da se jave u naš vrtić i ispune zahtjev za upis djeteta u program predškole. To su djeca koja nisu uključena u redovne programe niti jednog vrtića na razini grada, nego bi trebala taj program obavezno pohađati u sklopu Dječjeg vrtića Križevci« – pojašnjava ravnateljica.

Prije nekoliko dana Dječji vrtić Križevci primio je diplomu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sudjelovanje u projektu Tjedan zdravlja . Uključile su se sve odgojne skupine i djeca su kroz razne aktivnosti učila kako sačuvati zdravlje, baviti se sportskim aktivnostima i pripaziti na prehranu.

ji/radiokrizevci.hr  

Pratite nas na društvenim mrežama!