Nakon Križevaca slike Zorana Homena u Vukovaru

Nakon što je uz 70 godina života izložbu slika imao u križevačkoj Likovnoj galeriji,  slike Zorana Homena preseljene su u Vukovar.

Slike su izložene u dvorcu Eltz, a tamošnja publika odlično je primila ovaj kulturni događaj. 

-“Radi se o jednom velikom, prekrasnom prostoru. Izložba je i nešto veća nego što je bila u Križevcima te je izloženo 85 slika. U takvom prostoru se mogla i vrlo lijepo izložba postaviti. Ono što su prekrasno napravili je da su stavili i neku vrstu instalacije u odnosu na motiv na slici. Naime, slikao sam jedan starinski bakin ormarić i oni su tražili da donesem i ormarić kako bi ga postavili uz sliku. Na drugoj slici je prikazan stari sat, svjećnjak, ogrlica i oni su sve to tako složili. Ljudi su razgledali i nisu vjerovali da je to sve rukom rađeno. U svom gradu nisu imali prilike vidjeti takav stil rada i čudili su se kako je to vjerno prikazano” – ispričao je Zoran Homen o izložbi u Vukovaru.

Zoran Homen održao je u Vukovaru i radionice za tamošnje slikare amatere u galeriji i na tržnici. Izložba slika Zorana Homena u Vukovaru traje cijeli srpanj i kolovoz.

-“Uz ljetne programe koji se događaju u Vukovaru je i ova moja izložba što mi je jako drago” – izjavio nam je Zoran Homen.

ji/radiokrizevci.hr

foto: Muzej grada Vukovara 

Pratite nas na društvenim mrežama!