Osvajači medalja na Olimpijadi sami će ih stavljati oko vrata

Osvajači olimpijskih medalja na Igrama u Tokiju neće imati priliku dobiti svoje odličje od uglednika uz stisak ruke, zagrljaj ili poljubac, već će sami morati objesiti osvojenu medalju oko svoga vrata, objavio je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach na druženju s predstavnicima medija, koje je održano u srijedu virtualnim putem.

 Medalje osvajačima neće biti obješene oko vrata. Donijet će im odličja na pladnju, a onda će ih sportaši sami uzeti. Osoba koja će stavljati medalje na pladanj nosit će dezinficirane rukavice. Donositelji odličja i sportaši će nositi maske. Neće biti rukovanja ni zagrljaja tijekom svečane dodjele, objasnio je Bach proceduru dodjele olimpijskih odličja u Tokiju.

U Tokiju je do 8. kolovoza proglašeno stanje opće opasnosti, a u srijedu je bilo 1149 novozaraženih osoba, što je najveći broj u posljednjih šest mjeseci.

Olimpijske igre su izgubile podršku kod većeg dijela japanskog stanovništva, zbog bojazni da će njihovo održavanje pokrenuti val zaraze među Japancima, iako su na snazi stroge protuepidemijske mjere, a gledateljima nije dopušten dolazak na tribine olimpijskih borilišta.

Tokio je prijavio najveći broj novih slučajeva COVID-19 u gotovo šest mjeseci, a Olimpijske igre trebale bi se otvoriti u glavnom gradu za samo devet dana.

Gradska vlada priopćila je da je zabilježeno 1.149 novih slučajeva, što je najviši broj zaraženih od 22. siječnja, dodajući dokaze da je u tijeku novi peti val infekcija, predvođen vrlo infektivnim virusnim inačicama i niskom stopom cijepljenja.

imradiokrizevci.hr

Izvor: hrt.hr

Foto: pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama!