Otvorena izložba slika seniora Križevačkog likovnog kruga “Recentno”

Posljednja izložba na ovogodišnjem 3. Križevačkom likovnom ljetu je današnja izložba “Recentno” na kojoj su svoje radove u Atriju Gradskog muzeja izložili članovi Križevačkog likovnog kruga. Ravnateljica Gradskog muzeja Križevci i autorica Križevačkog likovnog ljeta Tea Hatadi istakla je da svake godine dvije izložbe održavaju članovi Križevačkog likovnog kruga, juniori i seniori. Predsjednica Križevačkog likovnog kruga Marijana Šatrak zahvalila je svima koji pomažu njihov rad, dok je o radovima i izlagačima govorio Zoran Homen. Istakao je aktivnosti Križevačkog likovnog kruga.

  • U KLK-u ima autora koji rade i nakit, pirografije na drvetu i kao ostalih koji pokušavaju drugim tehnikama pridonijeti i oživljavati rad. Danas su se autori predstavili sa 30-tak slika raznih motiva”- kazao je Zoran Homen i podsjetio na nekadašnje slikare: Ivana Nemeta, Dragutina Oraka, Vladimira Srimšeka.

Križevački likovni krug aktivno djeluje u našem gradu i svakako ćemo i na slijedećim izložbama, skupnim ili samostalnim imati priliku vidjeti njihova djela. Predstavljat će se dalje i u drugim mjestima, surađivati s drugim likovnim udrugama, okupljati kao i dosada i mlade i starije članove te širiti likovnu kulturu.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!