Plenković: Stožer donosi nove mjere , imamo osjetan porast novozaraženih

Na današnjoj sjednici Vlade RH iznijete su nove informacije vezane za koronavirus te saniranje posljedica potresa. Na dnevnom redu sjednice bili su i prijedlog zakona o obrazovanju odraslih te izmjena Odluke o zaprječivanju cestovnih komunikacija i putova na državnoj granici s Bosnom i Hercegovinom i Republikom Srbijom.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u uvodnoj je riječi kazao kako u posljednja tri tjedna nakon stagnacije broja slučajeva, imamo osjetan porast novozaraženih. ‘Uočljivo je da je najveći broj slučajeva u četiri dalmatinske županije i stoga će Stožer donijeti nove mjere i kako bismo kontrolirali događaje s većim brojem ljudi’, kazao je premijer.

Kaže da će odluke Stožera smanjiti marginu nesporazuma pri odobravanju pojedinih događanja.

‘Mi smo jučer prošli broj od 1,6 milijuna ljudi cijepljenih prvom dozom. I dalje pozivam one koji dvoje i imaju strahove, da se informiraju i poklone povjerenje struci’, apelirao je Plenković.

‘Molim sve da pomognu cilju da ne skraćujemo turističku sezonu. Pozivam sve da se cijepe i da spriječimo proboj najesen’, kazao je. Kazao je i da je jučer utvrđen prijedlog pet motiva za hrvatske kovanice eura. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u anketi, njih oko 50 tisuća.

imradiokrizevci.hr

Izvor: tportal

Foto: facebook/plenković

Pratite nas na društvenim mrežama!