Poziv za sudjelovanje na radionici „Organizacija u vatrogastvu“ u Svetom Petru Orehovcu

U prostorijama Društveno kulturnog centra u Svetom Petru Orehovcu, održat će se radionica na temu „Organizacija u vatrogastvu“. 

Voditelj radionice bit će Mario Starčević, voditelj Odjela stručno-tehničkih i operativnih poslova Hrvatske vatrogasne zajednice. Radionica će se održati 16. srpnja 2021. u 20.00 sati.

Sudionici radionice imat će prilike čuti sve pojedinosti o organizaciji vatrogastva u Republici Hrvatskoj, a voditelj radionice govorit će o u ustrojstvu vatrogastva u drugim državama, kako bi se povukla paralela između organizacije vatrogastva u našoj zemlji i u svijetu. Kako je nedavno izašao novi Zakon o vatrogastvu, bit će ovo dobra prilika kako bi se okupljeni upoznali s novim pravima i obvezama koje proizlaze iz navedenog zakona.

Sudjelovanje na radionici je u potpunosti besplatno. Kako se Hrvatska može pohvaliti bogatom tradicijom vatrogastva, navedenom radionicom promicat će se vatrogastvo namijenjeno svim uzrastima, kao i značaj Hrvatske vatrogasne zajednice za hrvatsko društvo.

Radionica „Organizacija vatrogastva“ sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.  Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica općine, Likovna udruga Prigorje Art, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”.

Ovim putem KUD Prigorec upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje druge od predviđenih deset Vatrogasne zajednice Općine pod nazivom „Od prevencije do intervencije: DVD primjer društvene kohezije“. 

KUD Prigorec

Pratite nas na društvenim mrežama!