Proslava Dana Općine Kalnik i blagdan Svetog Brcka 

Danas, na blagdan Svetog Brcka, zaštitnika Općine Kalnik, obilježen je Dan Općine Kalnik u Domu hrvatskih branitelja na Kalniku.  Prije svečane sjednice otvorena je povodom obilježavanja Dana Općine ujedno u zvoniku crkve Svetog Brcka arheološka izložba pod nazivom „Kalnik Igrišče – blaga ispod površine”, a koja se može razgledati do 10. rujna ove godine.

Samu svečanu sjednicu otvorili su Kalnički slavuji svojom izvedbom „Lijepe naše”, nakon čega je predsjednica Općinskog vijeća Olinka Gjigaš pozdravila sve nazočne, među kojima župana Koprivničko – križevačke županije Darka Korena, gradonačelnika grada Križevaca Marija Rajna, načelnike susjednih općina i ostale uzvanike.  

Obratio se zatim okupljenima novoizabrani načelnik Općine Kalnik, Krunoslav Đurec koji je iskazao zadovoljstvo činjenicom da novi saziv vijeća čine mladi i školovani Kalničani i Kalničanke. Rekao je još da pošto su na početku mandata nemaju još projekata za prezentirati, ali je najavio financijsku stabilnost, te je istaknuo kako namjerava čist zrak i očuvanu prirodu pretvoriti u prednost za život i rad modernog mladog čovjeka na Kalniku.

Prigodne točke unutar programa sjednice izveli su učenici Osnovne škole Kalnik u vidu igrokaza, pjesme i plesa.

Nazočnima su se još obratili i gradonačelnik grada Križevaca Mario Rajn, te župan Koprivničko -križevačke županije Darko Koren koji su novoj vlasti zaželjeli uspjeh u radu, te su najavili kontinuiranu suradnju grada Križevaca i županije s Općinom Kalnik.

Na kraju sjednice Kalnički slavuji su u svojoj izvedbi otpjevali poznatu skladbu „Prigorske sem gore list”, čime je zatvoren službeni dio svečane sjednice.

vb/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!