PU – U proteklom tjednu zabilježeno je 10 kaznenih djela, 19 prometnih nesreća, pet požara i šest prekršaja narušavanja javnog reda i mira

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 10 kaznenih djela, od kojih četiri kaznena djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta i pet kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije. Kazneno je prijavljeno sedam osoba.
Razriješeno je kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koje su prijavljene dvije osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježeno je šest prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih tri prekršaja tuče, svađe i vike, prekršaj tučnjave i dva prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Prekršajno je prijavljeno 15 osoba.   
STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 19 prometnih nesreća, od kojih devet s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teško je ozlijeđen vozač teretnog automobila i vozač bicikla. Lakše je ozlijeđen vozač motocikla,  vozačica osobnog automobila, vozačica bicikla, vozač mopeda i putnik u osobnom automobilu. Također, ozlijeđena su dva vozača osobnih automobila i putnica u osobnom automobilu, za koje će kvalifikacija ozljeda biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su četiri požara na otvorenom prostoru i požar na građevinskom objektu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta se cijeni na oko 462.000 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Pratite nas na društvenim mrežama!