The Guardian objavio listu 10 mjesta za ljetni odmor bez gužve u Hrvatskoj

Britanski The Guardian ovih je dana izbacio listu mjesta u Hrvatskoj koja su, kako su poručili čitateljima, odlična ideja kada je u pitanju odabir ljetovanja. Kako pišu, na pobrojanih 10 lokacija posjetitelji neće zateći preveliku gužvu, a u isto vrijeme će uživati u blagodatima zemlje. Opisuju ih i kao mjesta na kojima užurbanost ne postoji, na kojima turisti mogu osjetiti što je to prava dalmatinska fjaka i ona na kojima se odlazi po svoju dozu mira i uživanja u ljepotama Hrvatske.

Na listi su se tako našli Zlarin koji je, kako navode, sjajno mjesto za istraživanje, a kao adresu na kojoj ćete pojesti zasitne porcije ribe s gradela i jela s morskim plodovima navode konobu Alduru. Popisu dodaju i konobu Prsliku u kojoj, piše novinarka Mary Novakovich, možete uživati u mediteranskoj hrani kao što su škampi i hobotnica.

Na svojoj listi Novakovich spominje i Primošten u kojem pak preporučuje obilazak vinograda i vinarija, posebno ističe vinariju Prgin, a od hrane preporučuje Agape Kitchen & Wine, restoran koji, kako kaže, nudi sjajnu pašticadu s njokima. Također, autorica teksta preporučuje i uživanje na terasi s pogledom na more u konobi Toni.

Na Guardianovom popisu lokacija koje se u Hrvatskoj ovog ljeta moraju posjetiti našla se i Fažana u kojoj, osim izleta na Brijune, preporučuju uživanje u mesnim i ribljim specijalitetima u Konobi Batana, a obavezan je i posjet konobi Beccaccia gdje će goste, kako pišu, dočekati sjajna mesna jela i nezaobilazna peka.

Na popisu se, osim morskih destinacija, našao i Kopački rit. Autorica teksta kao najbolji odabir za uživanje u ovom djelu zemlje navodi Didin Konak kao mjesto za odsjedanje, restoran Kormoran kao mjesto gdje se poslužuje dobar fiš paprikaš te Čarda kod Baranjca za jela kao što su gulaš, grilana piletina ili svinjetina te jela s riječnom ribom.

Cijeli tekst pročitajte na The Guardianu.

imradiokrizevci.hr

Izvor: dobra hrana

Foto: pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama!