U križevačkoj Gimnaziji ostalo još 9 slobodnih mjesta

U ljetnom upisnom roku u Gimnaziji “Ivana Zakmardija Dijankovečkoga” popunjena su sva mjesta u općoj gimnaziji, dok je za prirodoslovno-matematičku ostalo još 9 slobodnih mjesta.

.-“Imali smo 253 prijave za opću gimnaziju, a primamo 42-je učenika.

Do toliko prijava došlo je zbog sustava koji funkcionira jer se učenici mogu prijaviti na šest škola jer imaju šest izbora. Zato se to multiplicira i ispada da je veliki broj prijava. Tu smo popunili opću gimnaziju jer je bilo 42-učenika kojima je to bio prvi izbor. 

Prirodoslovno-matematička gimnazija nije popunjena. Od mogućih 21, upisalo se svega 12 učenika, tako da ima još 9 mjesta za upis u jesenskom roku”- kaže ravnatelj dr. sc. Ivan Peklić.

  U Srednjoj školi “Ivan Seljanec” otvoren je novi odjel za građevinskog tehničara koji jeodmah popunjen, pa se zasigurno tu upisao dio učenika koji bi inače upisali gimnaziju.

-“To je vjerojatno jedan razlog, a drugi je demografija, jer svake godine je manji broj učenika nego prethodne” – dodaje Ivan Peklić. 

Križevački gimnazijalci postižu vrhunske rezultate na raznim natjecanjima i sa svojim stečenim znanjem upisuju se uglavnom na fakultete koje žele. Ove godine su bili vrlo uspješni u polaganju mature.

-“Od 64 maturanta i maturantice koji su pristupili polaganju, njih 63-je  položilo maturu. Više smo nego zadovoljni tim rezultatom jer to je jedan od najboljih rezultata po broju položenih ispita. Time pokazujemo da kod nas postoji kvalitetan rad. Ove godine smo svim maturantima i maturanticama omogućili dodatne sate iz matematike i hrvatskog što je očigledno rezultiralo i ovako dobrim uspjehom na maturi. Imamo veliki broj maturanata koji su položili s odličnim uspjehom.

Za ovakav uspjeh zasluga, naravno, ide najprije svim maturantima, a zatim i profesorima naše gimnazije koji su ih uspješno pripremali za polaganje državne mature”. – rekao je ravnatelj Ivan Peklić.

ji/radiokrizevci.hr 

Pratite nas na društvenim mrežama!