U Svetom Petru Orehovcu održana radionica na temu ” Vinarstvo “

Denis Bužić, vlasnik i voditelj Vinarije Bužić iz Velikog Potočeca održao je jučer u Društveno kulturnome centru u Svetom Petru Orehovcu radionicu na temu vinarstva.

Ova radionica bila je idealna prilika za sve one koji se bave ili se tek planiraju baviti vinogradarstvom i vinarstvom. Denis Bužić, uspješni vinogradar i vinar Potkalničkog Prigorja u svojem izlaganju govorio je o pripremama za berbu, o samoj berbi, postupcima sumporenja grožđa, masulja i mošta. Bilo je također riječi o odabiru enoloških sredstava, o njezi vina, kao i o njegovom skladištenju i čuvanju te sprječavanju razvoja bolesti. Mogli su se čuti najbolji savjeti i preporuke o tome kako dobiti što bolje vino, lijepe arome, dubine i težine.

Radionica na temu „Vinarstvo” sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „ Kuća ideja – prostor zajedništva” čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo „Prigorec” Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sveti Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.

Svrha ovakvih radionica jest poticanje proizvodnje grožđa i vina, promicanje vinske kulture i poboljšanje kvalitete nasada pod vinovom lozom, te podizanje kvalitete vina na višu razinu, kako na području Općine Sveti Petar Orehovec, tako i na području Potkalničkog prigorja.

Kako je bilo provjerite u fotogaleriji:

vbradiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!