Ugodno s korisnim: Radionica i druženje vatrogasaca u Svetom Petru Orehovcu

Voditelj odjela stručno-tehničkih i operativnih poslova te koordinator za strateško planiranje Hrvatske vatrogasne zajednice, Mario Starčević, održao je u prostorijama Društveno kulturnog centra u Svetom Petru Orehovcu radionicu na temu „Organizacija vatrogastva“

Radionica je održana 16. srpnja s početkom u 20.00 sati te je privukla veliki broj zainteresiranih vatrogasaca iz Potkalničkog prigorja, koji su nazočili ovoj edukaciji kako bi usavršili svoje znanje s područja provedbe vatrogasne djelatnosti. Na radionici su vatrogasci, pod stručnim vodstvom Marija Starčevića, diskutirali o propisima i zakonima koji utječu na djelovanje vatrogastva, posebno se dotaknuvši  Zakona o vatrogastvu i svih novosti koje iz tog Zakona proizlaze. Okupljeni sudionici upoznati su i s načinom organizacije vatrogastva u drugim europskim državama te su pri tome uspoređivali načine organizacije vatrogastva u ostalim dijelovima svijeta sa situacijom u našoj zemlji.

Radionica „Organizacija vatrogastva“ sufinancirana sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica općine, Likovna udruga Prigorje Art, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”.

Ova radionica, kao i sve ostale radionice Vatrogasne zajednice općine koje će se održati u sklopu ciklusa radionica „Od prevencije do intervencije: DVD primjer društvene kohezije“, u potpunosti su besplatne i njihov je cilj promoviranje vatrogastva među svim uzrastima.

Pratite nas na društvenim mrežama!