Velikim slavljem talijanske nogometne reprezentacije i njezinih navijača, okončano je 16. europsko prvenstvo

Velikim slavljem talijanske nogometne reprezentacije i njezinih navijača, okončano je 16. europsko prvenstvo. Uspjeli su Azzurri u Londonu nakon udaraca s 11 metara pobijediti Engleze, te po drugi put u svojoj povijesti postati najbolja momčad Starog kontinenta. A koliko Talijanima taj naslov znači, jako dobro zna i Davor Vugrinec, koji je čak pet godina igrao u talijanskim klubovima
Uspjeli su Talijani povezati čak 34 utakmice bez poraza, što im je na kraju i donijelo naslov europskog prvaka. Naravno, sedam utakmica na ovom čudnovatom turniru, bili su ključ velikog slavlja, a kojeg su ‘organizirali’ na Wembleyju, pred 50-tak tisuća engleskih navijača.

Istina, do pobjede nad Englezima došli su tek nakon raspucavanja s 11 metara, ali i u tom segmentu Talijani su pokazali hrabrost i odlučnost.

‘Vratilo im se sve, jer znam koliko im je stalo do tog uspjeha, posebno nakon što se nisu uspjeli plasirati na svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Ovo im je velika satisfakcija, ali i potvrda da su svi ti rezovi koje su napravili, išli u pravo smjeru’, rekao je za tportal 46-godišnji Davor Vugrinec, koji je tijekom svoje karijere nosio dres talijanskih klubova, Leccea, Atalante i Catanije.

Izvor: tporta.hr, Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!