Ako želite na koncert u sklopu Križevačkog velikog spravišča, trebat će vam COVID potvrda ili negativan test

Izgleda kako nam Križevačko veliko spravišče ipak neće biti u potpunosti tradicionalno. Koncerti ipak neće biti besplatni, jer da biste prisustvovali na koncertu, trebat će vam Covid potvrda da ste cijepljeni ili negativan test koji vrijedi 48 sati, a košta 80,00 kuna.

Na Facebook stranici Križevačko veliko spravišče, jučer je osvanula i poruka što se tiče epidemioloških mjera, evo kako će to ove godine izgledati.

S obzirom na postojeće epidemiološke preporuke i odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite u svrhu sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 na okupljanjima, za programe koji će se odvijati na glavnoj pozornici i uz nju tijekom 53. Križevačkog velikog spravišča, posjetitelji će za ulaz u ograđeni prostor ispred glavne pozornice morati predočiti važeću COVID potvrdu ili negativan antigenski test. Za sve one koji nemaju EU digitalnu COVID potvrdu, omogućeno je testiranje na COVID-19 na punktu za testiranje Poliklinike Sveti Nikola koji će biti postavljen na Strossmayerovom trgu od 17:00 do 21:00 sati. Cijena testiranja je 80,00 kn, rezultati testa dobivaju se kroz 20 minuta, a posjetitelji nakon toga mogu sami zatražiti COVID potvrde preko platforme E-građani ili u bilo kojoj ljekarni. Negativan test vrijedi 48 sati. Družimo se, no štitimo zdravlje jedni drugih!- objavili su jučer na Facebook-u organizatori ove tradicionalne manifestacije

Dio građana je zadovoljan ovom odlukom, no dobar dio je razočaran zbog mjera koje, kako kaže predsjednik Milanović. “nemaju smisla”. Mnogi su već na društvenim mrežama objavili kako definitivno neće doći na Spravišče, jer ono što ih zanima je koncert, a kako ga neće moći poslušati zbog ograđenog prostora to jest “ograda koje dijele ljude”, ne žele trošiti ni vrijeme ni novac, kojeg ionako nemaju.

šv/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!