Brojni vjernici na svetkovini Velike Gospe u Glogovnici, održan i malonogometni turnir

Brojni vjernici prisustvovali su jučer, na blagdan Velike Gospe procesiji i misnom slavlju koje je održano u Donjoj Glogovnici.
Velika Gospa dan je svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Slavi se 15. kolovoza svake godine. Taj je dan i državni blagdan u Republici Hrvatskoj. Blagdan se slavi u velikom broju država, ponajviše u Europi i Južnoj Americi. Održavaju se procesije i festivali. Anglikanci i luterani slave blagdan, ali bez službenog spominjanja riječi “uznesenje”. Proslava je u Glogovnici započela u jutarnjim satima tradicionalnim svečanim misnim slavljem održanim na otvorenom, ispred crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, dok je u poslijepodnevnim satima održan malonogometni turnir. U poslijepodnevnim satima održan je i malonogometni turnir.
U sklopu malonogometnog turnira održana je i revijalna utakmica između ekipe Grada Križevaca koju je vodio Dubravko Picig te ekipe mjesnih odbora Glogovnica, Sveta Helena, Apatovec i Ivanec Križevački koju je vodio Stjepan Peršin.
Za ekipu Grada Križevaca nastupili su Denis Bužić, Igor Miloš, Stjepan Miloš, Damir Kemenović, Dubravko Picig, Marijan Sokolić, Ivan Kovačec, Mario Skalički, Goran Hrg, Igor Petračija i Matija Letoja. Pobijedila je ekipa Grada rezultatom 1:0.

šv/radiokrizevci.hr, Grad Križevci,

Foto: Grad Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!