Dogodilo se na današnji dan- 13. kolovoza

Kubanski političar Fidel Castro, revolucionar koji je sa svojim pokretom ’26. srpnja’ srušio režim Fulgencia Batiste i postao predsjednik Kube, veliki neprijatelj američkog imperijalizma i jedna od glavnih meta obavještajnih službi SAD-a, prema mišljenju jednih osloboditelj a drugih diktator, no u svakom slučaju vrlo nadahnut govornik i jedna od ikona politike 20. stoljeća, rođen je 1926. godine u Mayarí.

Hrvatski glazbenik Zlatan Stipišić, poznatiji pod umjetničkim imenom Gibonni, koji je pjevačku karijeru započeo u splitskom bendu Osmi putnik, kratko nastavio u Divljim jagodama, a nakon toga nastavio samostalno i uz suradnju s brojnim velikim glazbenim imenima postao jedan od najpoznatijih i najuspješnijih glazbenika u Hrvatskoj, autor brojnih hitova među kojima su Cesarica, Zlatne godine, Dobri judi, Dvije duše, Ovo mi je škola, Ej vapore, Činim pravu stvar, I ja ću budan sanjati, U ljubav vjere nemam i brojnih drugih, rođen je u Splitu 1968. godine.

Hrvatski nogometaš Niko Kranjčar, od svoje 16. godine jedna od najvećih nada hrvatskog nogometa koji je karijeru vrlo uspješno započeo u zagrebačkom Dinamu, šokirao cijelu zemlju prelaskom u splitski Hajduk s kojim je prošao kroz jedan od najlošijih perioda kluba, a nakon toga završio u britanskom Portsmouthu, zatim Tottenhamu pa Dynamu iz Kijeva i Glasgow Rangersima, član hrvatske nogometne reprezentacije sa 73 nastupa i 15 golova, rođen je 1984. godine u Zagrebu.

Izvor: metro-portal.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!