Hrvatska se uz brojne poruke oprašta od medicinske sestre koja je stradala u jučerašnjoj prometnoj nesreći

Jučer se na cesti prema Suhopolju kod Virovitice dogodila teška prometna nesreća u kojoj su poginule dvije osobe, a dvije su ozlijeđene. Poginule su medicinska sestra i pacijentica, vozač hitne je ozlijeđen i bori se za život, a liječnica je ozlijeđena i stabilno je.

“Četiri su osobe zadobile tjelesne ozlijede, od kojih su dvije preminule u virovitičkoj bolnici”, rekli su iz PU virovitičko-podravske. Vozač automobila nije teško ozlijeđen.

Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 44-godišnji vozač osobnog automobila virovitičkih oznaka pod utjecajem 1,16 promila započeo radnju skretanja ulijevo na putni most bez da se uvjerio da tu radnju može napraviti bez opasnosti po druge sudionike u prometu dok ga je pretjecalo vozilo Hitne pomoći s uključenim svjetlosnim znakovima i signalima. Tada je na južnoj prometnoj traci došlo do udara prednjeg dijela vozila Hitne pomoći u središnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila koji se zaustavio na prometnoj traci dok je vozilo Hitne pomoći sletjelo u putni jarak, udarilo u betonski most i prevrnulo se bočnu stranu.


U pomoć unesrećenima odmah su priskočili mještani i vatrogasci DVD-a Suhopolje, koji su u kratkom roku stigli na mjesto nesreće. Potom su vozilima hitne pomoći prevezeni u OB Virovitica, gdje su dvije žene podlegle ozljedama.
Od stradale medicinske sestre na društvenim mrežama se opraštaju kolege.

“Ponukana jučerašnjom strašnom nesrećom koja se dogodila mojim kolegama hitne pomoći iz Zavoda u kojem radim, osjećam potrebu reći osobno mišljenje i viđenje cijele situacije.
Nebrojeno puta (čitaj svaku smjenu) nalazimo se u situaciji gdje naša efikasnost, stručnost i brzina ovise o životima osoba koje prevozimo.
U tim trenucima nesebično svoje živote stavljamo na kocku.
Žao mi je i iznimno me ljuti što ljudi koji nemaju veze sa strukom kojom se bavim, a još manje s hitnom medicinskom pomoći, uočavaju samo naših 20 “slobodnih” dana u mjesecu i “dobru” plaću.
Ne pitaju se kako izdržimo 24-satne smjene, uvjete na terenu, neugodnosti i opasnosti s kojima se susrećemo na terenu, izgubljen bioritam, stres koji nakupljamo kroz smjene, dane, mjesece i godine i taj isti ne možemo podijeliti s nekom stručnom osobom putem psihološke pomoći nego jedino i isključivo međusobno jedni s drugima.
Voljela bih da svatko prvo proba pa tek tada sudi.”- napisala je jedna od kolegica na Facebook stranici HITNA UŽIVO 194 te dodala “Pričat će ti o plovidbi ti što nisu sidro digli.” Đ. Balašević

#jednomhitnjakuvijekhitnjak

Iskrena sućut obitelji i kolegama!

Izvor: index.hr, Foto: Facebook

Pratite nas na društvenim mrežama!